Nyhetsbrev – Juni 2019

Nyhetsbrev – Juni 2019

Last ned nyhetsbrev som PDF

Olava på loftet!

God teatersommer!

Eidsvoll Amatørteater går på høygir fram mot sommeren, med mange jern i ilden. Styret vil ønske alle medlemmer en riktig god sommer med en liten oppdatering på hva som skjer – vi tar nemlig ikke sommer riktig ennå, og høsten blir absolutt like spennende! Hvem vet, kanskje blir det brøllopp i Gullverket lell?

Siden sist

Siden sist har vi hatt årsmøte og ønsket Frøydis Baukop velkommen (tilbake) i styret og Jørgen Formoe velkommen til spakene som leder av Lyd og lys-gruppa. Det har blitt avholdt audition for Gull og Gråstein og ReinStyr på Nordpolen, og revygruppa har skrevet sketsjer og jobbet godt og hardt mot den nært forestående premieren på Prøv med et smil!

På Søndre Samfund hadde vi flotte avslutninger for vårens kurs – takk til våre egne kursinstruktører Tonje, Anita og Ingrid! Og gratulerer til ungdomsgruppa som tok seg videre til UKMs fylkesfinale i Asker! Vi er så stolte av dere!

Prøv med et smil!

Revy i Panorama – Premiere 7. juni 2019

Spilles også 11., 13., 14., 20. og 21. juni. Alle dager kl. 19:00. Revygjengen med Bjørn Ivar og Gretha i spissen har flyttet inn i Panorama og finpusser dansesteg og stemmebånd før premieren på Prøv med et smil! 7. juni.

– Vi har laget en revy med høyt tempo, mye musikk, sang og dans, forteller skuespiller Frida April Dahl. Hun legger til at revyen består av innslag der lattermusklene får kjørt seg, men at den også har nummer til ettertanke.

– Hele revygjengen står på ekstra nå mot slutten, og vi gleder oss veldig til å vise dere hva vi har laget!

Gull og Gråstein

Uteteater på Lønntjernbråten – Premiere 28. juni 2019 kl. 19:00 – Spilles også kl. 14:00 og 18:00 lørdag 29. og kl. 14:00 søndag 30. juni.

Gullverket får bryne seg på slusker, ertekål og sprengladninger igjen – for fjerde året på rad. Hanne Østby og Anne Marie Rømmerud gjentar suksessen som regissør og produksjonsleder-duo for Gull og Gråstein, som spilles i samarbeid med Lions Club Eidsvoll på Farmen-gården Lønntjernbråten. Nytt av året er at forestillingene flyttes til helgen etter St. Hanshelgen. Vi ønsker også Joachim, Haakon Alexander, Jane Victoria, Eline, Iben, Marlén, Kaia, Tonje og Ingvild velkommen på laget.

Wergelands bursdag

Gudstjeneste på Eidsvoll bygdetun – juni 2019 kl. 11:00

17. juni er selveste Henrik Wergelands fødselsdag. Det må naturligvis markeres! Noen av de yngste skuespillerne i teatret deltar under Wergelandsgudstjenesten på Eidsvoll bygdetun. Søndag 16. juni kl. 11:00. De skal lese dikt og synge sanger som Henrik Wergeland har skrevet.

Postkassetrimmen

Tablåteater ved Eidsvollsbygningen og Andelva 15. august 2019

Postkassetrimmen er et samarbeid mellom kommunen, lag og foreninger. Eidsvoll frivilligsentral koordinerer samarbeidet. Hvert år blir det gjennomført organiserte turer til elleve postkasser som er plassert rundt i bygda. Eidsvoll Amatørteater skal bidra med teater på turen som går til Andelva og Eidsvollsbygningen. Anita Nyhagen har ansvaret for dette opptrinnet og hun trenger skuespillere og sangere i alle aldre. Har du lyst til å være med? Send påmelding til nyhagen.anita@gmail.com innen 15. juni.

ReinStyr på Nordpolen

Familieforestilling i Panorama – Premiere 15. november 2019

Høstens store produksjon er allerede godt i gang. Etter en intens – men veldig morsom – dag med audition i april er rollekabalen lagt og det var 29 spente skuespillere som møtte til aller første leseprøve på prestegården 23. mai. Det overrasker oss ikke om manusforfatter og regissør Hanne Østby fikk en aldri så liten julekribling allerede denne torsdagen i mai. En ørliten rettelse etter forrige nyhetsbrev er dessuten på sin plass: Vi får nemlig ikke møte Mini-Rudolf i denne forestillingen. Derimot er det Rudolfs datter Runa som forventes å overta ledelsen i julenissens reinsdyrflokk. Spennende!

Sommerteaterkurs for barn

Vi ønsker barn og ungdom fra 10 år (de som starter i 4. trinn til høsten) og
oppover, velkommen til sommerteaterkurs på Eidsvoll prestegård. Dette blir garantert spennende dager!

Gjennom lek, øvelser og scenearbeid vil deltakerne lære å gi og ta fokus og stole på egne kreative evner.

Deltakerne skal også jobbe med en Piratforestilling som skal vises på scenen i Sundet under Vannvittige dager.

Instruktører for kurset er Kine Marie Øglend og Anne-Marie Adriansen. Begge to er skuespillere fra Stavanger. De har studert Skuespill ved NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). Kine arbeider som teaterinstruktør for Sandnes Kulturskole, og har tidligere arbeidet som teaterinstruktør for Teateret Mitt, Frilynt Norge, Eidsvoll Amatørteater og Barnestasjonen. Hennes favorittdyr er kanin og gris. Anne-Marie har tidligere arbeidet som teaterinstruktør for blant annet Barnestasjonen og Junior- og barneorganisasjonen JUBA. Hennes favorittdyr er elefant.

Timeplan: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag 6. – 9. august. Alle dager kl. 10:00-15:00. Lørdag 10. august kl. 10:00 til ca. kl. 16:00 (opptreden i Sundet kl. 15:00)

Alle tar med seg matpakke, drikke, gode sko og klær etter vær og vind. Kurset koster 500 kr.

Bli med på teatertur!

Riksteatret kommer med JUNGELBOKEN til Ullensaker Kulturhus onsdag 18. september kl. 18:00. Dette er versjonen som ble satt opp av Eidsvoll Amatørteater i 2007 og 2012, så for mange vil dette være kjent stoff. Vi tenker at det kan være morsomt å se hvordan Riksteatret/Teater Innlandet presenterer dette kjente stykket, og så er det jo morsomt å være en teatergjeng på tur. Styret har reservert billetter så påmeldingen er bindende. De som melder seg på får informasjon om hvordan billettene skal betales.

Vi er også så heldige at vi får billetter til familiepris kr 240,- per stykk. Påmelding innen 10. juni til amromm@manpower.no

Teaterdagene på Lillehammer

Norsk Amatørteaterforbund arrangerer 20.-22. september Teaterdagene på Lillehammer for 24. gang. I fjor deltok flere av våre medlemmer på gode og inspirerende kurs, og styret ønsker igjen å oppfordre medlemmer i Eidsvoll Amatørteater til å delta. Styret dekker deltakeravgiften!

Improvisasjon, monolog, scenekamp, kostyme og redesign, teatersminke, standup/humor/fremføring eller barneteaterledelse – her finnes noe for alle. Teamet i år er viktigheten av fellesskapet og festivalen har fått slagordet «Teater for alle – ikke oss, ikke dem, men vi!».

Ønsker du å delta og melder deg på innen 30. juni får vi rabattert pris. Les mer om kurstilbudet og meld deg på her (den enkelte sørger for påmelding, så refunderer vi deltakeravgiften etter deltakelsen): Teaterdagene

Hilsen styret i Eidsvoll Amatørteater

Stengt for kommentarer.