Gled deg pappa, her er jeg – Den spanske flue

Gled deg pappa, her er jeg – Den spanske flue

Kjøp billetter

Nå er det på tide og le igjen! I november inviterer Eidsvoll Amatørteater til en av tidenes største scenekomedier i Panorama. Det blir latter, energi og galskap!

Stykket foregår i Christiania på starten av 1900-tallet. Innledningsvis får vi vite at for 25 år siden ble flere menn forført av en danserinne med kallenavnet Den Spanske Flue som opptrådte på restauranten Den røde mølle. Kort tid senere mottok de forførte mennene et bilde av et spedbarn, med påskriften «Gled deg pappa, her er jeg», og beskjed om å betale barnebidrag for sin sønn. Blant danserinnens «ofre» var sennepsfabrikkeieren Ludvig Klinke og Vinlund. Ludvig giftet seg senere med Emma Klinke og fikk datteren Paula. Ettersom Emma er formann for byens sedelighetsforening, har Ludvig kontaktet en advokat som gjemmer bevisene for guttebarnet Ludvig har betalt barnebidrag for.

Paula er nå 25 år gammel, og ønsker å gifte seg med advokaten Fritz Bergstrøm. Dette godtar ikke foreldrene, siden Emma kjenner hans fortid som rundbrenner og Ludvig og Fritz er i forretningskonflikt med hverandre. I stedet kontakter Emma sin venninne fru Meisel, som sender sin sønn Henrik Meisel over til familien Klinke i håp om at Henrik og Paula skal finne tonen og gifte seg.

Det er duket for en rekke forviklinger, moralsk forargelse og hysteriske scener!

Regi

Lars Trygve Rømmerud

Forfattere

Franz Arnold og Ernst Bach

Komponist

Einar Schanke

Oversettere

Alfred Næss og Einar Schanke

Forlag

Englind Dramaagentur AB

Skuespillere

Lars Trygve Rømmerud

Anne Ekornholmen

Maren Ylva Sørensen

Andreas Gravdal

Julie Marie Frogner

Finn Grønland

Martin Fossum Wangberg

Bjørn Aasen

Kjell Brendløkken

Aud Lene Berg-Hansen

Fredrik Klaseie

Christer Dahlin

Kjøp billetter

Stengt for kommentarer.