Nyhetsbrev – Juni 2023

Nyhetsbrev – Juni 2023

Hei igjen, alle sammen!

Da er det snart sommer. Vi har hatt et fint første halvår, og nå gleder vi oss skikkelig til teaterhøsten 2023! Men først og fremst, hva har skjedd siden sist?

VÅRENS DUGNAD PÅ PRESTEGÅRDEN

Lørdag 29. april var det planer for dugnad i hagen på prestegården, men været spilte ikke helt på lag med oss. Da det kun noen dager før kom et lass med snø, bestemte styret seg for å møtes allikevel, for å rydde innendørs. Det ble ryddet, vasket og organisert. Hage-dugnaden ble utsatt til mandag 22. mai, og da kunne vi endelig få raket i hagen, klippet hekk og gjort annet hagearbeid.

KURS I TEATERPRODUKSJON

Torsdag 1. juni ble det avholdt Kick-off i forbindelse med høstens kurs for ungdom og voksne i teaterproduksjon. Atle Gran og Eline B. Lorentzen fra styret informerte om prosjektet.

De innledet med generell informasjon om Eidsvoll Amatørteater, og hvordan en teaterproduksjon organiseres. Deretter snakket Hanne Østby om sine tanker og visjoner rundt høstens familieforestilling «ReinStyr på Nordpolen». Til slitt holdt Anders Timo Christensen et inspirerende innlegg om produksjonen av P3 Gull.

Vi synes det ble en vellykket kveld og vi gleder oss til kursene settes i gang til høsten. Det vil bli egne påmeldinger til de ulike kursene rett over sommeren. – Og det er selvfølgelig mulig å melde seg på kursene, selv om man ikke deltok på kick-off!

Dette er gruppene det vil holdes kurs i:

 • PR/markedsføring
 • Scenebilde: kulisser/scenografi/rekvisitter
 • Kostyme
 • Hår/sminke
 • Lys og lyd

hva skjer i teateret fremover?

EIDSVOLLDAGENE

I forbindelse med Eidsvolldagene bidrar teateret med to aktiviteter søndag 18. juni. Vi håper å se mange medlemmer i Sundet denne dagen.

Barnas minikarneval

Ildsjel Siv Andreassen arrangerer karneval og teateret hjelper til med sminke. Invitasjonen som er sendt ut lyder som følger:

Vi ønsker velkommen til karneval med dansefest! Pynt dukkevogner, trehjulssykler og tråbiler, og så vi får en feiende flott parade. Dukker og bamser og kosedyr kan også kle seg ut og bli med. Voksne oppfordres til kle på seg kostymer og gjerne pynte barnevognen eller sykkelvognen. Musikk og underholdning skal vi ha. Barn og voksne kan vifte med flotte selvlagde vimpler eller flagg, blåse i 17. mai-fløyten eller slå på trommen de fikk til jul. Det meste er lov i et karneval, så lenge det er moro og alle hygger seg. Det vil bli karneval-rytmer, dans og enkel servering på bankplassen, – og det er sminkestand ved biblioteket før paraden! Ruten vi skal ta er akkurat passe lang, slik at alle kan være med. Karnevalet passer best for barn fra ett til åtte år. Oppmøte utenfor biblioteket.

Karnevalprogram

 • Kl. 13.30-14.30: Sminkeboden er åpen
 • Kl. 14.30-16.00: Karneval-toget går!
 • Kl. 16.00: Skumparty

Vi trenger flere frivillige! Ta kontakt med Siv Andreassen (visuellasverden@gmail.com) hvis du vil bidra med å pynte.

Historisk vandring

Prosjektet «Historiske Sundet» arrangerer vandring i Sundet. Her stiller teateret med rollefigurene Camilla Collett og Henrik Wergeland.

 • Kl. 10:30: Arve Nordsveen – «Eidsvoll som knutepunkt». Oppmøte paviljongen / promenaden ved bankplassen.
 • Kl. 11:20: Henrik Wergeland forteller om sine år i Eidsvoll. Amfiet ved Bankplassen.
 • Kl. 11:35: Anne Skauge og Randi Ørbæk: «Rundt Bankplassen».
 • Kl. 12:00: Anne Skauge og Randi Ørbæk: «Under Sundtoppen».
 • Kl. 12:20: Camilla Collett forteller om sine år i Eidsvoll. Ved Dokkengården.
 • Kl. 12:40: Camilla Collett og Henrik Wergeland promenerer over til Skibladnerbrygga der de tar imot båten og mannskap.

TEATERLEK FOR BARN

Til høsten arrangerer teateret «Teaterlek for barn», for 4.-6. trinn.

Vi møtes onsdager kl. 17.00-18.00 på Eidsvoll Prestegård.

Kursavgiften er 350 kr. Det er et begrenset antall plasser. Meld deg på her. Det blir sendt eFaktura til de som får plass på kurset. Alle som deltar på Eidsvoll Amatørteater sine aktiviteter må være medlemmer. Du kan melde deg inn i teateret nå for å bli med på kurs. Medlemskontingent for enkeltmedlem er 400 kroner og vi tilbyr familiemedlemskap til 500 kroner per år.

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer, og så sees vi igjen til høsten. Vi gleder oss!
Hilsen styret i Eidsvoll Amatørteater

Stengt for kommentarer.