Arkiv

Arkiv

«Edel årgang»

Eidsvoll Amatørteater er nå godt i gang med kabareten «Edel årgang». Billettene simpelthen rives vekk og det er satt opp ekstraforetilling 24. mars. Billetter må bestilles på jroac@online.no.

Audition til Gull og Gråstein

Vi skal ha audition for noen roller i «Gull og Gråstein» onsdag 6. mars kl. 18.00 i Prestegården.

Gull og Gråstein har premiere fredag 28. juni med forestillinger både lørdag og søndag.

Alle skuespillere som har spilt sine karakterer tidligere øver på Løntjernbråten fra lørdag 22. juni og alle dager frem til premie.

Ukedager øves på kveldstid.Nye skuespillere må kunne øve minst 3 uker i forveien sammen med Hanne og Anne, altså fra 1. juni.

Vi mangler følgende skuespillere:

  • Vesle Kari – Yngstejenta på gården. Må kunne synge alene og gråte høyt og ellers spille godt selv om hun ikke hele tiden har replikker.
  • Anders – Eldstebror og i perioder ansvarlig for drifta på garden. Er mye bekymra, litt sint, litt forvirra og ganske forelska. Må kunne synge alene.
  • Lensmann – Myndig, streng og innerst egentlig ganske grei. Er med  kun i siste del av forestillingen, men ganske mye replikk.
  • Valda – En av forestillingens comic relieves. Hun er tolken til direktøren og må snakke både engelsk og norsk. Lærer direktøren noen feil i ny og ne. Synger alene.
  • Noen ekstra gullverkinger. Syngende arbeidsfolk.
 
OBS! Her prater vi Gullverksmål 🙂

Spre budskapet til de dere tenker kan passe inn i disse rollene.

Om dere ønsker å møte, send gjerne en mail til Hanne på Krepres@gmail.com og skriv hvilken rolle du ønsker å prøve, så sender Hanne deg et tekstutdrag du kan øve på. Dere kan også få teksten på selve auditiondagen og tid til å øve litt når dere er på Prestegården. Veslekari, Valda og Anders må i tillegg synge en liten valgfri trall.

Mvh. Hanne og Anne

Årsmøte

11. mars kl. 19.00 avholdes årsmøte på prestegården. Vi håper så mange som mulig kommer. Saksdokumenter:

Sakliste

Virksomhetsplan

Rapport

Arkivinnlegg

Vi har tre kurs våren 2019
4. trinn:
Oppstart 29. januar
Avslutning: 9. april
Kl. 17.00-18.00
Sted: scena på Søndre Samfunn
5. og 6. trinn:
Oppstart 29. januar
Avslutning: 9. april
Kl. 18.15-19.15
Sted: scena på Søndre Samfunn
Instruktør for disse to kursene: Ingrid Grimdalen og Anita Nyhagen
Ansvarlige fra styret: Frøydis Baukop og Aina Sørensen
Ungdomsguppa skal være med på UKM (Ung kultur møtes) i år. Det betyr at kurset blir litt annerledes lagt opp. Hvis ditt barn vil være med, binder man seg til øvelser følgende datoer:
5.2 (kl. 18.00-19.15 i store salen oppe på Søndre samfunn)
12.2 (kl. 18.00-19.15 i store salen oppe på Søndre samfunn)
26.2 (kl. 18.00-19.15 i store salen oppe på Søndre samfunn)
5. 3 (kl. 18.00-19.15 i store salen oppe på Søndre samfunn)
9. og 10.3 (helgeøvelse). Sannsynligvis på Søndre samfunn
12.3. Vi kommer tilbake til på om øvelsen blir på Søndre samfunn eller Råholt ungdomssole.
Man må også holde av følgende dager til forestilling:
16.3 (Kommunefinale på amfiet på Råholt ungdomsskole)
12.-14.4: Dette er fylkesfinalen. Vi skal delta her en av disse dagene hvis vi kommer videre. Fylkesfinalen holdes i Asker.
Vi håper mange ønsker å være med på dette!
Instruktør: Tonje Trandum
Hilsen Eline og Tonje+
Eleven bør ha på seg klær det er lett og bevege seg i og en drikkeflaske.
Kursavgiften er 500 kr. For å være med på kurs må man være medlem i teateret. Enkeltmedlemskap koster 400 kr. Avgiften gjelder for ett kalenderår. Kursavgiften og medlemskapet skal være betalt innen første kursdag til kontonummer 18227256970.
Påmelding til kurs.eidsvollamatorteater@gmail.com.
Oppgi:
– navn
– klassetrinn
– foreldrenes telefonnr. og e-post.
Vi gleder oss til teatervåren!
Hilsen fra Eidsvoll Amatørteater

Møte om prestegården

11. februar kl. 19.30-21.00

Prestegårdsgruppa skal legge fram sin rapport om framtidsutsiktene for teateret på Eidsvoll prestegård etter ferdigstillelse av tunnelen i 2023,  på årsmøtet 11. 3. Mandag 11.2 kl. 19.30 møtes vi for å høre medlemmenes tanker om «klubbhuset» vi har vært så heldige å få bruke i snart 6 år. Vi håper så mange som mulig kan komme! Vi trenger deres innspill og tanker.

Enkel servering.

Hilsen Knut, Eline og resten av prestegårdsgruppa

 

Eidsvoll Amatørteaters eget juletre

Fram til 23. desember kan du se Eidsvoll Amatørteaters eget juletre i auditoriet på Eidsvoll 1814.  Det er Brit, Anita og Ingrid som har vært de kreative dekoratørene. Eidsvoll Turn og Facebooksiden «Gamle bilder fra Eidsvoll» har også pynter hvert sitt tre:)

Teaterkurs høst 2018

Da starter vi endelig opp med teaterkurs igjen.

Vi har tre kurs denne høsten. Alle starter 18.9 og holdes på Søndre samfunn. Vi har 10 øvelser.

Barnet bør ha på seg klær det er lett og bevege seg i og en drikkeflaske.

Kursavgiften er 500 kr. For å være med på kurs må man være medlem i teateret. Enkeltmedlemskap koster 400 kr. Avgiften gjelder for ett år, så de som betalte medlemsavgift i vår skal selvfølgelig ikke betale denne på nytt. Kursavgiften og medlemskapet skal være betalt innen første kursdag til kontonummer 18227256970.

4. trinn: 18.00-19.00. Vi legger opp til at det blir introduksjonskurs med dramaleker og enkel jobbing med tekster for 4. trinn.

5.-6. trinn: 19.15-20.15. 5. og 6. trinn kommer til å få litt større utfordringer og vi regner med å jobbe mer med tekst og karakterarbeid denne høsten.

Ungdomskurset (fom. 7. trinn): 18.00-20.00. Nb. På dette kurset trenger man kun å betale medlemsavgift til teateret (for de som ikke har betalt dette tidligere i år). Grunnen til dette er at vi samarbeider med med Eidsvoll kommune og de sponser kursinstruktør.

Påmelding til kurs.eidsvollamatorteater@gmail.com. Oppgi navn,klassetrinn, foreldrenes telefonnr. og e-post.

Vi gleder oss til ny teaterhøst!

Hilsen fra Eidsvoll amatørteater

«Oklahoma!»

Så skulle vi altså ikke få oppleve premiérefest for «Oklahoma!»!!! Heller ikke teppefallsfest! Vi har imidlertid lagt ned så mye arbeid i dette prosjektet at vi ikke bare kan la det «renne ut i sanden». Vi må sette et skikkelig punktum! For ikke å si: holde et gravøl!

Og den beste måten å gjøre det på er å se den produksjonen vi skapte i år 2000-  og som vi ønsket å reprodusere nå i jubileumsåret. Forestillingen finnes nemlig på DVD og vi invitere herved alle som har vært involvert i det som skulle bli 2018-versjonen av teatrets suksess i 2000.

Forestillingen vises i prestegården lørdag 22. september. Gjestene inviteres til kl. 18 – og så starter vi visningen kl. 18.30. Vi selger pølser og lompe til kostpris – og alle kan ta med seg sitt eget drikke. Så kan vi slukke sorgen vår i et glass!!!

Kurs:

Da har vi åpnet for påmelding til høstens teaterkurs. Se siden merket «kurs».

Plutselig teaterkurs

Sommerferien er på hell og mange begynner å bli lei av badelivet (tro det eller ei…). Eidsvoll Amatørteater ønsker derfor å arrangere teaterkurs for barn og ungdom fom. 4 trinn (oppstart denne høsten), til og med 10. trinn (de som avslutter 10. trinn i år) 2. og 3. august på Eidsvoll prestegård. Vi jobber med dramaleker og sang, i tillegg til et kort liten forestilling som vi viser fram siste dagen.

Kursavgiften er 400 kr. for medlemmer og 500 kr. for ikke-medlemmer.

Programmet er som følger:

Torsdag 2. august

10.00-12.00: Bli kjent med dramaøvelser. Øve på sanger.

12.00-12.30: Lunsj. Egen matpakke. Teateret spanderer drikke (juice, melk, saft) og frukt.

12.30-15.00: Utdeling av roller og øving på manus.

Fredag 3. august

10.00-12.00: Oppvarming og øving på manus

12.00-12.30: Lunsj. Egen matpakke. Teateret spanderer drikke (juice, melk, saft) og frukt

12.30-15.00: Øve på manus

15.00-16.00: Generalprøve

16.00-17.00: Visning for foreldre

Vi må ha med minimum 10 stk. for å gjennomføre kurset, men vi kan ikke være flere enn 15 stk. Dere må melde dere på så fort som mulig og senest tirsdag 31. juli kl. 21.00 til denne e-postadressen. Husk at det er begrenset antall med plasser.

15. mars: Viktig møte om prestegården

Torsdag 15. mars kommer en delegasjon fra Opplysningsvesenets Fond til Eidsvoll prestegård for å snakke om framtida for prestegården. Hva vil skje med prestegården når arbeidet med tunellen er ferdig og Fondet ikke lenger vil ha prestegården i sin portefølje? Dette er jo et tema som vi i teatret er veldig opptatt av og interessert i.

Alle medlemmene oppfordres til å møte i prestegården torsdag 15. mars kl. 19.00 for å høre hva eiendomsdirektøren, bygningsforvalteren og prestegårdsinspektøren har å fortelle. Møtet inngår i serien «Eidsvoll i fokus» og holdes i regi av Eidsvoll historielag, Eidsvoll forsvarsforening og Foreningen Norden.

Amatørteatret er praktisk tilrettelegger av møtet og serverer kaffe og fersk gjærbakst under møtet til kr. 50,- pr. person.

17. mars kl. 18.00: Filmkveld på Lille Barolo

Denne gangen er det ungdomsforestillingen Grease som vises på Lille Barolo. Inviter med venner og kjente, og del gjerne arrangementet med de som var med den gangen. Det er ikke alle som er medlem av EAT sine sider. Baren er åpen. Velkommen!

UKM

10. februar arrangeres UKM (Ung kultur møtes) på Panorama. Vil du være med? All info
og påmelding (frist 30.1) finner du på UKM.no.
Påmelding til «Oklahoma!» -musikal av Rogers & Hammerstein
Musikalen «Oklahoma!» skal være Eidsvoll amatørteatrets voksenproduksjon høsten 2018. I «Oklahoma!» trengs det skuespillere, korsangere, solister og dansere. Det kreves mange aktører, så alle teatrets medlemmer oppfordres til å bli med.
Nedre aldersgrense er 16-17 år. Det er ingen øvre aldersgrense. Aldersmessig består ensemblet av ungdom og eldre. De unge – cowboyene og cowgirlene – skal synge og danse. De eldre – farmerne og farmerkvinnene – skal kun synge.
Man trenger ikke være dreven korsanger for å bli med. Det eneste kravet om stilles er at man kan synge noenlunde rent.
Påmelding: Innen 31. desember. Det vil ikke bli avholdt audition for å bli med som cowboys, cowgirls, farmere eller farmerkvinner. Alle får bli med.
I tillegg er det behov for:
2 unge jenter/kvinner som sangsolister og skuespillere
2 unge gutter/menn som sangsolister og skuespillere
1 eldre kvinne som skuespiller, danser og sanger
4 voksne menn
Disse rollene vil det bli avholdt audition for i begynnelsen av januar. Det viktige er imidlertid at alle som vil bli med – uavhengig av audition eller ikke – melder seg på nå.
Prøvedagene vil bli tirsdager og torsdager vinteren og våren. Til de avsluttende prøvene etter høstferien må aktørene være tilgjengelig også andre ukedager.
Jens R. Christiansen er sceneinstruktør for produksjonen.
Vegar Sandholt er sanginstruktør
Påmelding til Jens R. Christiansen og følgende mailadresse: jroac@online.no

 

KURS

Kurs for 4. trinn
Sted: Søndre samfunn
Oppstart: tirsdag 30. januar
Avslutning med liren visning: tirsdag 17. april
Klokken: 17.30-18.30
Fri uke 8 og 13
Pris: 500 kr. For å være med på kurs må du være medlem av teateret, dette koster 400 kr. Medlemskapet gjelder ett kalenderår. Påmelding til e-postadresse kurs.eidsvollamatorteater@gmail.com og betaling til kontonummer 18227256970.

Kurs for 5. og 6. trinn
Sted: Søndre samfunn
Oppstart: tirsdag 30. januar
Avslutning med liten visning: tirsdag 17. april
Klokken: 18.45-19.45
Pris: 500 kr. For å være med på kurs må du være medlem av teateret, dette koster 400 kr. Medlemskapet gjelder ett kalenderår. Påmelding til e-postadresse kurs.eidsvollamatorteater@gmail.com og betaling til kontonummer 18227256970.

Kurs for 7.-10. trinn
Har du lyst til å lære deg teatersport eller kanskje lære hvordan man kan formidle en god fortelling?!
I vinter har Eidsvoll Amatørteater kurs hvor man kan få innføring i formidlingsteknikk og improvisasjon.
Sted: Søndre samfunn

Karakterarbeid og stemmebruk (for voksne)
10. februar kl. 11.00-18.00 arrangerer Eidsvoll Amatørteater kurs i karakterarbeid og stemmebruk. Dette vil bli et heldagskurs hvor vi også lager mat sammen og spiser på kvelden. Man må væremedlem i teateret for å delta på kurs.